Paturi continentale luxoase și complete pentru confortul tău

Fiecare dintre noi ne dorim un dormitor ca în filme, cu un pat enorm și luxos, ca punct central. Moda paturilor regale și imense a pătruns la noi din vest, unde locuințele sunt aranjate cu atenție pe confort și funcționalitate. Paturile continentale sunt exemplul despre care vorbim. Datorită pieței poloneze care a creat acest model de paturi, avem posibilitatea de a ne crea dormitorul personal după scenariile filmelor hollywoodiene.

 Ce înseamnă paturi continentale?

‘’Părintele’’ acestui model de pat se numește recamier care mobila apartamentele până în anii ’90. Recamierul era compus dintr-un cadru de lemn, o saltea cu arcuri metalice și acoperite cu tapițerie din mai multe straturi. Pe același principiu continuă să fie concepute și paturile continentale, însă respectând o tehnică avansată. 

Patul este format dintr-o cutie de lemn cu arcuri flexibile și rezistente. La exterior, cutia este acoperită cu un capac din paleta cromatică a saltelei. Există două saltele suprapuse: una groasă care susține arcurile din cutie și o saltea subțire cu umplutură de spumă. Prima saltea este ușor dură, dar flexibilă, ceea ce asigură patului mai multă stabilitate. A doua saltea, numită topper este un strat superior care suplimentează moliciunea patului. Tăblia prezintă un tip de țesătură identică celei care acoperă salteaua și cutia de pat.

Cutia de lemn a patului, umplută cu arcuri de susținere a saltelei superioare este soluția care permite circulația aerului între podea și saltea. Datorită ventilației create în interiorul mobilierului, scade riscul mucegaiului. Astfel, paturile continentale devin opțiunea preferată pentru camerele hotelurilor de lux, unde curățenia este prioritară.

Avantajul de a folosi un pat continental în locul unuia clasic – Beneficii pentru sănătatea corpului, îmbunătățirea calității somnului

Avantajul de a folosi un pat continental în locul unuia clasic

Un pat continental este un mobilier complet cu cadru, saltea, picioare, somieră, saltea de susținere și saltea superioară, toate elementele necesare pentru a-ți relaxa corpul în timpul somnului.

Designul minimalist, modern și simplu se integrează armonios în orice stil de dormitor. Structura specială contribuie la organizarea și eliberarea spațiului din dormitor. Patul continental este dotat cu o ladă pentru depozitarea articolelor de pat, unde pot intra perne, lenjerie, pilote, pături și în unele cazuri, covorașe.

Beneficii pentru sănătatea corpului

Salteaua paturilor continentale este realizată din arcuri metalice și umplutură de spumă. Fermitatea saltelei menține corpul într-o postură corectă în timpul nopții, iar acest avantaj te ajută să eviți durerile de spate. De asemenea, stabilitatea saltelei recomandă paturile continentale în special persoanelor cu probleme de greutate. Arcurile din compoziție suportă greutatea corpului, fapt care prelungește durata de viață a saltelei.

Îmbunătățirea calității somnului

În America, paturile continentale sunt recunoscute drept paturi pentru hotel. Explicația provine din obiceiul proprietarilor hotelurilor de lux de a mobila camerele cu astfel de modele pentru a le oferi oaspeților confort premium. Paturile continentale sunt ideale și pentru confortul psihic. Aceste modele îți oferă senzația de lux, atunci când te relaxezi privind un film, sau când savurezi cafeaua de dimineața sau cartea preferată înainte de somn.  

O astfel de piesă de mobilier este asociată cu o investiție semnificativă. Însă, designul inteligent și ușurința de utilizare motivează tot mai multe persoane să renunțe la paturile standard în favoarea paturilor continentale.