Care este structura unui pat BoxSpring?

Patul este una dintre piesele esențiale pentru mobilarea camerei de odihnă. Organismul are nevoie de somn de calitate pentru a se reface, tocmai de aceea, alegerea patului corespunzător stilului tău de somn este necesară. Atunci când te gândești să achiziționezi un pat pentru dormitor, trebuie să găsești produsul care combină aspectul estetic cu utilitatea. Paturile boxspring sunt un exemplu.

De unde vinde denumirea de pat boxspring?

În Statele Unite, paturile boxspring se bucură de succes în amenajarea hotelurilor de lux. Așadar, paturile boxspring sunt concepute pentru industria hotelieră și se folosesc pe scară largă în hoteluri de 4 și 5 stele. Acest lucru se datorează designului minimalist dar luxos, sistemului de arcuri care stabilizează salteaua, precum și topper-ului. Structura inovatoare constituie baza unui somn de calitate.

Din ce e compusă structura patului boxspring – Bază, saltea ortopedică, topper

Patul boxspring este prevăzut cu un cadru din lemn, o saltea cu arcuri și o saltea suplimentară. Patul întrunește trei elemente de bază, fixate între ele cu ajutorul unei benzi de scai, cu scopul de a menține cele trei componente stabile și perfect uniforme.

  • Baza

Cadrul patului sau baza este fabricată din mai multe categorii de lemn masiv, uscat în medii speciale, controlate. La finalul procesului, se obține un pat solid care nu scârțâie pe măsură ce trece timpul. Cadrul include un strat de arcuri interconectate și care sunt împachetate fiecare în material textil. Acestea poartă denumirea de Pocket Spring. Paturile din această categorie folosesc un număr mare de arcuri pe metru pătrat care să garanteze absorbția totală a greutății corporale.

  • Salteaua ortopedică

Alegerea acestei componente depinde în special de preferințele, greutatea și stilul de dormit al proprietarului. Spuma poliuretanică prezintă un grad înalt de densitate, ceea ce ajută salteaua să își conserve forma după utilizări repetate în timp. Al doilea strat care compune salteaua ortopedică este cel cu arcuri. Acesta distribuie uniform presiunea corpului, de la arcul stratului superior, la arcul stratului de jos.

Numărul de arcuri este foarte important, deoarece cu cât este mai mare numărul lor, cu atât sporește elasticitatea. Tipurile de arcuri rămân la preferința clientului. Există mai multe categorii de arcuri, cu grosimi corespunzătoare diferitelor greutăți. 

Metoda de împachetare individuală a arcurilor nu este ceva întâmplător. Permite acestora să acționeze independent sub acțiunea greutății corpului. Interconectarea arcurilor fac ca acestea să rămână în poziția pe care o aveau la început, astfel că persoana nu simte mișcările partenerului. Salteaua susține poziția corectă a spatelui, chiar și atunci când greutatea partenerilor este diferită.

  • Topper-ul

Topper-ul este responsabil pentru confortul din timpul somnului. Este conceput din spumă și acoperit cu o husă detașabilă, ceea ce permite igienizarea și menținerea patului curat. Latex-ul din compoziția topper-ului este conceput cu spații de ventilație, care asigură aerisirea suprafeței acestui articol.