AUPING LANSEAZĂ PRIMA SALTEA COMPLET CIRCULARĂ DIN LUME 

saltea circulara evolve

Pe 1 mai 2020, Auping a lansat prima saltea complet circulară pentru consumatori: Auping Evolve. Această saltea complet circulară este soluția perfectă de dormit pentru protejarea mediului înconjurător, reducând astfel risipa în producția saltelelor realizate din materiale nesustenabile.

AUPING deschide primul showroom în România pe strada Puțul lui Zamfir 45-47, București 011682. Programează o vizită la primul showroom AUPING din România și alocă-ți timp pentru cele mai bune sfaturi pentru dormitor, pentru un somn odihnitor și, implicit, pentru o viață de calitate.

Aproximativ 1,5 milioane de saltele sunt aruncate doar în Olanda în fiecare an. Auping Evolve este o saltea realizată doar din oțel și poliester, materialele putând fi reciclate și reutilizate pentru crearea unei saltele noi, de fiecare dată. Odată cu lansarea acestei noi saltele, Auping, furnizor oficial al Casei Regale Olandeze pentru soluții de dormit – paturi, saltele şi accesorii, închide cercul risipei de materiale și contribuie la o lume în care nimic nu este irosit și totul este reutilizat pentru următoarele generații.

Multe saltele sunt arse sau ajung în gropile de gunoi. De fapt, 35 de milioane de saltele sunt aruncate doar în Europa în fiecare an. Din cauza compoziției complexe a materialelor lipite, aceste saltele reprezintă unul dintre cei mai mari contribuitori la producerea deșeurilor menajere din întreaga lume. Soluții de reciclare există, de exemplu, transformarea saltelelor vechi în covoare sau izolație fonică. Cu toate acestea, după astfel de transformări, acestea ajung într-un final, tot deșeuri în gropile de gunoi sau incinerare.

Auping reciclează din nou și din nou

Salteaua Auping Evolve, dezvoltată în colaborare cu DSM-Niaga, este realizată din materiale circulare inovatoare: oțel și poliester moale, cu rol de ventilație. Componentele Auping Evolve pot fi ușor decuplate, datorită tehnologiei Niaga®. Acum materialele pot fi reciclate la același nivel de înaltă calitate, din nou și din nou. În plus, Auping Evolve este o saltea moale care oferă suport și o bună ventilație: toate elementele necesare pentru un somn de calitate.

Sinceritate și transparență

Auping consideră că sunt importante fabricarea pe plan local și comunicarea transparentă despre proveniența tuturor componentelor folosite pentru crearea soluțiilor de dormit. De aceea, alături de DSM-Niaga, compania Auping a creat primul „Pașaport de circulație”, o etichetă care oferă detalii despre circularitatea produsului . Scanând eticheta Niaga® de pe Auping Evolve cu un smartphone, poți descoperi din ce materiale este făcută salteaua, de unde provin acestea și cum poate fi reciclată salteaua.

Auping Evolve, prima saltea complet circulară din lume. Auping este primul producător din lume care a lansat o saltea complet circulară. Compania Auping este activă de ani de zile în domeniul reciclării saltelelor – de exemplu, aceasta a introdus sistemul Auping Take Back în 2011; odată cu achiziționarea unei saltele noi, vechea saltea este colectată pentru demontare și reciclare. Arcurile vechi sunt topite în oțel pentru reutilizare, în timp ce latexul și poliesterul sunt transformate în izolații și saltele de judo. Cu Auping Evolve, Auping face un pas înainte: fiecare saltea folosită devine o saltea nouă. Cercul risipei de materiale este închis.

Pat - Masa