CUM ALEGI CEA MAI BUNĂ PERNĂ?

cum alegi cea mai buna perna

Există mulți factori care intră în joc pentru un somn bun: salteaua, temperatura, zgomotul de fundal și lumina (sau lipsa acestora). Dar ai considerat vreodată că perna poate fi un factor la fel de important pentru un somn calitativ? A avea salteaua potrivită este un început excelent pentru a dormi mai bine, dar dacă perna pe care dormi nu ți se potrivește, atunci somnul tău va avea de suferit.

De ce contează perna potrivită?

Perna potrivită poate îmbunătăți calitatea somnului, deoarece te ajută să dormi mai confortabil. Te trezești vreodată dimineața și spui: „Cred că am dormit într-o poziție aiurea”, în timp ce îți masezi gâtul și ceafa? O poziție bună de somn te ajută să dormi mai bine și să te trezești fără acele dureri.

Perna potrivită menține coloana vertebrală aliniată în timpul somnului și previne durerile de spate și de gât, indiferent de poziția ta preferată de dormit. Cu o pernă care susține o postură sănătoasă, gâtul, umerii, spatele și șoldurile vor primi sprijinul de care au nevoie, astfel încât să te trezești fără dureri.

În timp ce perna pe care o alegi se poate baza în mare măsură pe preferințele personale, cea mai bună și potrivită pernă pentru tine depinde și de poziția de dormit pe care o preferi. Dormi pe spate, lateral sau pe stomac? Acest lucru poate determina de cât sprijin ai nevoie de la pernă.

Dormi pe spate, lateral sau pe stomac? 

Pentru cei care dorm pe spate, cea mai bună pernă ar trebui să sprijine gâtul și capul, dar nu atât de mult încât gâtul să fie sprijinit într-un unghi nenatural. Important este ca gâtul și coloana vertebrală să rămână aliniate în timpul somnului. Așadar o pernă cu grosime medie ar fi cea mai potrivită – ceva care nu este prea plin, dar nici prea plat.

Pentru cei care dorm lateral, cea mai bună pernă ar trebui să susțină capul într-o poziție neutră, menținându-l aliniat cu coloana vertebrală. Deoarece umărul preia cea mai mare parte din presiune în timpul somnului, atunci ar fi potrivită o pernă atât groasă, cât și fermă, care să ofere gâtului sprijinul de care are nevoie și să ia o parte din greutatea de pe umăr.

Dormitul pe stomac este cea mai stresantă poziție pentru spate și gât, așa că mulți experți recomandă să încerci să îți schimbi poziția de dormit. Știm că nu îți poți schimba obiceiurile de somn peste noapte, așa că, dacă dormi pe burtă, atunci ar fi potrivită o pernă mai moale și mai plată. Acest lucru te va ajuta să menții coloana vertebrală cât mai neutră posibil.

Cum alegi cea mai bună pernă?

Există atât de multe opțiuni disponibile de pernă, așa că atunci când vine vorba de alegerea pernei potrivite, poate fi puțin copleșitoare. Ce criterii ar trebui să iei în considerare atunci când cauți perna perfectă? 

  • Umplutura. Unele opțiuni de umplutură includ spumă cu memorie, puf de gâscă, puf sintetic, umplutură din poliester, latex, bambus, bumbac și lână.
  • Greutate. O pernă din spumă cu memorie sau o pernă din latex va fi mai grea, în timp ce o pernă din puf sau cu umplutură sintetică va fi puțin mai ușoară.
  • Țesătură. Chiar dacă o vei acoperi cu o față de pernă, vei dori ca materialul să fie respirabil și durabil.
  • Mărimea. Pernele sunt, în general, disponibile în două dimensiuni: standard și mărirea King Size. Pentru majoritatea persoanrlot, o pernă standard este suficient de mare, dar dacă preferi ceva mai mare, o pernă King Size poate fi mai potrivită. 
  • Calitate. O pernă de calitate îți va fi companion pentru mai mult timp și te va ajuta să dormi mai bine. După ce ai decis tipul de pernă pe care îl preferi, cercetează și citește recenziile pentru a alege perna potrivită pentru tine.

Vrei să îți îmbunătățești calitatea somnului? Nu uita de pernă. Alege întotdeauna o pernă cu combinația perfectă de confort și sprijin pentru poziția de dormit și preferințele personale.